Ne puteti contacta la telefon: 0745 65 79 75
Fondatorul Taekwon-do

Generalul Choi Hong Hi – 9 dan, fondator al Taekwon-do I.T.F.
Nascut la 9 noiembrie 1918 in zona Hwa Dae , Myong Chun districtul care este acum in D.P.R. – Coreea .De mic copil a militat impotriva ocupatiei japoneze .A studiat caligrafie cu un renumit si faimos professor Han Il Dong care era si un mare maestru in Taek Kyon .

In anul 1937 este trimis sa studieze in Japonia , in acest timp studiind si Karate unde ajunge la gradul de 2 dan .Cu inceperea razboiului este recrutat in armata japoneza care lupta impotriva Coreei , acesta se impotriveste inrolarii si este bagat in puscarie cu mai multi stundenti .In puscarie incepe sa se antreneze si isi face cativa adepti .Studiaza tehnicele din Karate si Taek Kyon .Se elibereza inainte cu trei zile sa fie omorat , cand Koreea se elibereaza de ocupatia japoneza .

Dupa ani grei de detentie in august 1945 el pleaca in Koreea unde se inroleaza in armata ca locotenent .Dupa scurt timp isi pune in aplicare din tehnicile invatate Karate si Taek Kyon la soldati lui precum si la soldati americani care erau in aceea perioada in Koreea ( este prima data cand se aude de Taekwon-do la americani ).

In anul 1947 este promovat  la rangul de capitan apoi maior . In anul 1948 este dus in Seul unde este instructor la Politia Militara Americana .

In anul 1949 , a fost promovat la gradul de colonel si a fost pentru prima data in SUA.

In anul 1953 devine general si totodata progreseaza foarte mult in tehnica din noua sa arta Taekwon-do .

In 11 aprilie 1955 este recunoscuta noua sa arta Taekwon-do dupa mai multe discutii cu renumiti  maestrii din acea vreme .

In 22 martie 1966 ii da numele de International Taekwon-do Federation , unde participa mai multe tarii cum ar fi : Vietnam , Malaezia , Singapore , Germania de Vest , USA , Turcia , Italia , Egipt si Koreea.

In anul 1972 exileaza in Canada la Toronto unde si muta sediul I.T.F. impreuna cu mai multi instructori.

In anul 1974 este primul Campionat Mondial , Canada ( Montreal )

In anul  1979 iunie a luat fiinta All European Taekwon-do Federation la Oslo in Norvegia .

In anul 1985 dupa multi ani de studiu si multa practica publica Enciclopedia cu toate tehnicile din Taekwon-do .Tot in acest an aduce sediul central al Internarnational Taekwon-do Federation la Wiena , Austria .

In 26 ianuarie 1996  fiind in trecere  vine in Romania la Cluj –Napoca si tine un stagiu unde mai multi prcticanti obtin grade .( Muresan Alexandru – 3 dan ).

Urmeaza niste ani in care Gen .Choi Hong Hi dezvolta si promoveaza Taekwon-do prin seminari si competitii in intreaga lume .

In anul 2002 el moare in Koreea dupa o lunga suferinta.


Delta Cluj
Sediul social:Str. Retezat Nr. 5, Bl. G16, Ap. 21 Municipiul Cluj-Napoca, Judetul Cluj, Romania
Telefon:0264 458 172 0745 657 975
E-mail:tkddelta@yahoo.ro
Abonare Newsletter

Va rugam sa remediati urmatoarele probleme: campurile Nume si Email trebuie completate. Va multumim pentru abonare.
Localizare