Ne puteti contacta la telefon: 0745 65 79 75
Ce este Taekwon-do?

Acest cuvant TAEKWON-DO poate fi despartit in trei si poate avea o anumita semnificatie, astfel : TAE – picior, KWON – mana, DO – arta, cale, filozofie si chiar mod de viata. Din aceasta traducere directa putem ajunge la concluzia ca TAEKWON-DO este arta de a lupta cu mana si piciorul.

Intr-o alta formulare simplista, TAEKWON-DO este o versiune a luptei neinarmate care a fost constituit in scopul autoapararii. Oricum inseamna mult mai mult decat aceasta. Este folosirea stiintifica a corpului uman intr-o metoda de autoaparare, un corp care a fost instruit si dezvoltat sa foloseasca intens facilitatile fizice si psihice in cadrul unui antrenament bine pus la punct.

Taekwon-do are o amplitudine de tehnici de picior, de lovire, de spargere, din saritura dar are si tehnici de mana, cum ar fi lovirea cu pumnul sau de-a bloca cu mana, precum si de-a prinde, aceste tehnici insusite intr-un antrenamet specific TAEKWON-DO-lui poate ajuta intr-o situatie reala cu unul sau mai multi adversari sau impotriva unor arme.

Ca orice arta martiala, implica disciplina in primul rand, tehnica si un antrenament mental, toate acestea avand ca scop dezvoltarea unui puternic sens al justitiei, corectitudinii si al conduitei sociale.

TAEKWON-DO este un sport national traditional coreean care a primit acest nume la data de 11 aprilie 1955, a carui fondator este Generalul CHOI HONG HI – 9 DAN, (nascut la data de 9 noiembrie 1918 – decedat la data de 15 iunie 2002).

Fost general de armata acesta a propulsat aceasta arta din tinerete de cand acesta este locotenent fiind un foarte bun luptator, ajungand in fruntea unei armate.  TAEKWON-DO a luat fiinta din mai multe stiluri de lupta cum ar fi Tae Kyun, Tang Soo, So Bag Gi, Kong Soo, Kiuk Sul, vechi de cateva sute de ani. Dupa moartea Gen. Choi Hong Hi a fost ales un nou presedinte, Master Tran Trieu Quan – 8 Dan, de origine vietnamez si care traieste in Canada.

Sediul central al International Taekwon-do Federation (ITF) este la Viena, iar sediul All European Taekwon-do Federation (AETF) este in Polonia.


Delta Cluj
Sediul social:Str. Retezat Nr. 5, Bl. G16, Ap. 21 Municipiul Cluj-Napoca, Judetul Cluj, Romania
Telefon:0264 458 172 0745 657 975
E-mail:tkddelta@yahoo.ro
Abonare Newsletter

Va rugam sa remediati urmatoarele probleme: campurile Nume si Email trebuie completate. Va multumim pentru abonare.
Localizare